Masterclass

Valokuvauksen Masterclass

Tämä Masterclass on seitsemän oppitunnin kokonaisuus joka kattaa kaiken olennaisen valokuvauksen perusteista kuvankäsittelyn syventäviin osiin asti. Tämä kurssi ei tietenkään voi sisältää kaikkea mitä valokuvaukseen kuuluu, mutta se tarjoaa olennaisimmat osat jonka jälkeen voit jatkaa itsenäisesti oman valokuvaamisesi kehittämistä. Kurssi toteutetaan etäopetuksena Zoom-palvelun avulla.

Kurssi keskittyy erityisesti tekniikkaan, joskin sen aikana teemme kuvaustehtäviä joiden kautta voimme myös sivuta sisältöön liittyviä aiheita.

Henkilökohtaista ohjausta

Kurssin osallistuminen ei edellytä aikaisempaa osaamista. Kurssi antaa paljon kuitenkin myös niille jotka ovat jo harrastaneet valokuvausta. Opetuksen aikana osallistujilla on mahdollisuus kysyä ja saada henkilökohtaista ohjausta omaan työskentelyynsä.

On suositeltavaa käydä läpi tämä kurssi kokonaisuutena, mutta on myös mahdollista osallistua yksittäisiin osiin, jos vain osallistuja omaa kyseiselle oppitunnille vaadittavan perusosaamisen ja jos oppitunnilla on tilaa. Yhden oppitunnin kesto on noin 4 tuntia.

Kurssipäivät

Kurssi järjestetään sunnuntaisin klo 10-14 (alkaen 12.4.) ja torstaisin klo 17-21 (alkaen 16.4.) seitsemän viikon ajan. On suositeltavaa että kurssilainen osallistuu pääsääntöisesti jommallekummalle päivälle, mutta tarpeen vaatiessa on myös mahdollista tehdä poikkeuksia. Jokaisen oppitunnin jälkeen sinulle annetaan kotitehtäviä joihin on mahdollista saada palautetta.

Masterclassin ja yksittäisten oppituntien myynti on nyt päättynyt. Kiitos kaikille kiinnostuneille!

Etäopetusta livenä

Kurssi järjestetään etäopetuksena Zoom- ohjelman avulla. Sinulla tulee olla tarpeeksi hyvä internet-yhteys ja tietokone jotta voit osallistua kurssille. Opetus tapahtuu “livenä”, joten sinulla on mahdollisuus tehdä kysymyksiä ja saada ohjausta tuntien aikana. Oppitunnit koostuvat luennoista ja harjoituksien tekemisestä. Jos osallistut koko Masterclass- kokonaisuuteen sinulla on mahdollisuus myös tehdä annettuja kuvaustehtäviä ja saada niihin palautetta.

Kurssipäivät

Voit osallistua kurssille joko torstaisin klo 17-21  (alkaen 16.4.) tai sunnuntaisin klo 10-14 (alkaen 12.4.). Eli sama oppitunti pidetään kahtena eri päivänä, joista voit valita sinulle sopivimman. On suositeltavaa osallistut pääsääntöisesti jommallekummalle päivälle, mutta tarpeen vaatiessa on mahdollisuus tehdä poikkeuksia. Jos ajankohta ei sovi sinulle mutta olet innokas osallistumaan äänestä parempaa ajankohtaa tämän sivun lopussa 🙂

1. Valokuvauksen perusteet: Su 12.4. / to 16.4.
2. Photoshopin perusteet: Su 19.4. / 23.4.
3. Lightroomin perusteet: Su 26.4. / 30.4.
4. Photoshopin jatko: 3.5. / 7.5.
5. Muut ohjelmat: Su 10.5. / to 14.5.
6. Värien hallinta: Su 17.5. / to 21.5.
7. Käsisalamoiden käyttö: Su 24.5. / to 28.5.

Saat kaikista oppitunneista tallenteen, jonka avulla voit kerrata oppitunnin sisältöä. Samoin voit katsoa oppitunnin tallenteelta jos et pääse yhdelle tunneista tai joudut lähtemään kesken oppituntia.


Kurssin sisältö

Kurssi lähtee perusteista, mutta etenee edistyneempiin tekniikoihin. Jos olet jo harrastanut valokuvausta voi olla että sisällössä on tuttuja asioita, mutta voi hyvinkin olla että saat täytettyä joitain tärkeitä aukkoja perusosaamisessasi jotka ovat estäneet sinua kehittymästä. Kurssi keskittyy enemmänkin tekniikkaan kuin kuvien sisältöön, voit harjoittaa omaa luovuuttasi kotitehtävien avulla.

Yksittäiset oppitunnit

Oppitunnit ovat erityisesti niille jotka osallistuvat koko kurssikokonaisuuteen. Yhdelle oppitunnille voi osallistua enintään noin 12 henkilöä, jotta ohjausta pystytään antamaan henkilökohtaisesti. Kurssikokonaisuuksien ulkopuoliset henkilöt ovat lämpimästi tervetullleita osallistumaan yksittäisille oppitunneille jos niissä on tilaa. Kurssin ja oppituntien myynti on päättynyt, kiitos kaikille!

Kurssin toteutuminen

Kurssi toteutetaan jos sille osallistuu vähintään viisi henkilöä. Jos osallistujia ei tule tarpeeksi kurssi peruutetaan ja osallistumismaksu palautetaan niiden osalta jotka ovat jo maksaneet osallistumisensa. Tämän sivun lopussa on äänestys jossa kartoitetaan olisiko osallistujia muille ajankohdille. Jos joku päivistä osoittautuu sopivammaksi, kurssi saatetaankin järjestää sinä ajankohtana.


Opettaja

Kurssin opettajana toimii Cristian Hallivuori jolla on lähes 20 vuoden kokemus valokuvauksen opettamisesta. Hän on toiminut Stadin Ammatti- ja aikuisopistossa valokuvaajan ammattitutkintoon valmistavan koulutuksessa ja Media-assistenttikoulutuksen opettajana , vastuualueena dokumentaarinen valokuvaus, videokuvaus ja kuvankäsittely.  Hän on myös luova valokuvaaja ja videotuottaja joka ottaa vastaan toimeksiantoja, tutustu hänen portfolioonsa täältä.

Tekniset vaatimukset

Sinulla tulisi olla oma digitaalinen kamera – mieluiten järjestelmäkamera – erityisesti ensimmäisellä oppitunnilla. Suurella osalla tunneista teemme kuvankäsittelyä eri ohjelmilla. Tarkista etukäteen koneesi yhteensopivuus ohjelmien kanssa.

Täältä löydät Adoben ohjelmien asennukseen liittyvät tiedot. (huom, voit halutessasi peruuttaa Adoben tilauksen kurssin jälkeen). Photoshop- tunneilla käytetään Photoshop CC:n englanninkielistä versiota.
Affinityllä on tällä hetkellä mahdollisuus asentaa ilmainen kokeiluversio 90 päivän ajaksi.

Voit tutustua oppimisalustana käytettävään Zoomiin ja asentaa sen täältä.

Lataa tulostettava Masterclassin esittely tästä.
Lisätiedot ja yhteydenotot: cristian(at)cristian.fi

Oliko huono päivä? Ei hätää, kerro mitkä olisivat sinulle parhaita hetkiä kurssille. Toiveesi saattaa toteutua hyvin pian 🙂 Äänestä vain jos oikeasti haluat kurssille. Voit valita useamman vaihtoehdon.
1 vote · 1 answer

Maksutavat

Tämän kurssin tuottaa sinulle Cristian Hallivuori / Imaginary Tmi.
Tutustuthan toimitusehtoihin ja tietosuojailmoitukseen huolellisesti https://www.cristian.fi/toimitusehdot/.
Maksupalvelun toteuttaa Checkout Finland, katso maksuehdot täältä.

Scroll to Top