Kurssit ja koulutus

kurssi_logo

Ota yhteyttä jos tarvitset yksityisopetusta, tai jos haluat järjestää koulutusta yrityksellesi tai koulullesi.

Tulossa syksyllä 2016 – verkkokurssit
Valmistelen syksylle 2016 verkkokurssien julkaisua. Lisätietoja hieman myöhemmin 🙂

Kahden päivän videokurssi 23.-24.9.
Kurssilla perehdyt videoiden tuottamiseen vaiheisiin mm. kuvaukseen, valaistukseen, äänityöskentelyyn, editointiin ja julkaisuun.  Kurssin jälkeen kykenet tuottamaan ja julkaisemaan itsenäisesti yksinkertaisia pieniä videoprojekteja ja osaat valita oikeat välineet videoiden tuottamista varten.

Lisätiedot ja ilmoittautumiset.

Digitaalisen valokuvauksen perusteet 29.3. alkaen
Tutustumme digitaalisten kameroiden perusasetuksiin ja käyttöön teorian sekä harjoitusten avulla. Opimme myös, mikä on digitaalinen kuva sekä kuvien jatkokäsittelyn perusperiaatteet. Puhumme kuvauksen käytännöllisistä asioista, kuten valosta ja sommittelusta. Ota mukaasi oma kamera ja välineet kuvien siirtoon koneelle (esim. muistikortinlukija tai kaapeli siirtoa varten). Sopii aloitteleville kuvaajille. Kurssi järjestetään Omnian työväen opistossa.

 

Photoshopin tasot 23.-24.4.
Kurssin aikana syvennymme Photoshop-ohjelman tasoihin ja niiden moninaisiin käyttötarkoituksiin. Tutustumme tasojen perusteissa mm. tekstitasoihin, tasomaskeihin ja säätötasoihin sekä erilaisiin tasotyöskentelytapoihin kuten värikorjailuun, yksinkertaiseen kuvamanipulaatioon ja graafisen tuotteen tekemiseen. Ota mukaasi omia kuvia käsiteltäväksi. Aikaisempaa kokemusta Photoshopin käytöstä suositellaan. Kurssi järjestetään Omnian työväen opistossa.

Tarkemmat tiedot ja ilmoittautuminen

 

 

Myöhemmin tulevia kursseja

Digitaalisen värin ABC ja kuvankäsittelyn perusteet
Tämä kurssi keskittyy tarjomaan mahdollisimman vakaan perustan kuvien käsittelylle ja kattaa lähes kaiken kuvankäsittelyn päivittäisistä perustarpeista. Sen tarkoituksena on avata ammatillisen kuvankäsittely- työskentelyn salat mahdollisimman ymmärrettävässä muodossa. Mikä on RGB? Lightroom vai Photoshop? Kuinka saan kaiken mahdollisen irti digitaalisesta kuvasta? Miten määritellä “oikean värinen” kuva? Kurssi tarjoaa näihin ja moniin muihin tärkeisiin kysymyksiin tyhjentävän vastauksen. Peruskäsitteiden ymmärtämisen jälkeen kuvankäsittely ja värien säätö ei olekaan enää satunnaista säätönuppien vääntelyä, vaan hallittua ja tavoitehakuista työskentelyä jonka lopputulos voidaan arvioida objektiivisesti.

Kurssin aikana tutustumme Photoshopin perustyökaluihin; Camera Raw- toiminnot, Levels, Curves & Hue/ Saturation. Myös valintatyökalut ja tasojen perusteet tulevat tutuksi. Erityisesti kuitenkin kurssilla paneudutaan digitaalisen värin ymmärtämiseen. Kurssi on suunniteltu erityisesti valokuvaajille, kuvaaville toimittajille ja muille ammatissaan kuvia käsitteleville. Kurssi sopii myös erinomaisesti valokuvausta harrastaville.

Saat laskun sähköpostiisi ilmoittautumisen jälkeen. Maksamalla laskun varmistat paikkasi kurssilla. Alle kaksi viikkoa kurssin alkamisajankohdasta tehdystä peruutuksesta peritään 50€ peruutusmaksu. Kurssin opettaja: Cristian Hallivuori

Kuvankäsittelyn jatkokurssi- osa 2
Tässä moduulissa keskitymme erityisesti kuva-manipulaatioiden ja -kollaasien tekemiseen. Yhdistämme luovasti valokuvausta ja taso-työskentelyä.

Digitaalinen video- ja valokuvaus + Lightroom
Tällä kurssilla syvennymme digitaaliseen valokuvaukseen ja sen välineistöön. Mitä tarkoittaa RAW ja mitkä ovat sen ominaisuudet? Käymme läpi myös kurssilaisten tarpeiden mukaan valokuvauksen peruskäsitteistöä, esim. aikaa ja aukkoa. Samoin käymme läpi käsisalamoiden käyttöä. Puhumme myös kuvien estetiikasta, kuvien ottamisen filosofiasta ja kuvien sisällöstä. Tutustumme myös video-kuvauksen perusteisiin, sekä Lightroom- ohjelman käyttöön.

Värien hallinta
Värien hallinnassa pyrimme säilyttämään kuvien värien “aitouden” kuvan tuottamisprosessin alusta loppuun. Olennaisimpina elementteinä värien hallinnassa ovat profiilit ja profilointi. Tämän kurssin aikana kurkistamme kuvankäsittelyn konepellin alle ymmärtääksemme miten väriä voidaan hallita.

Tarjoan koulutusta myös räätälöidysti asiakkaan tarpeiden ja osaamisen mukaan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top