Kansainvälinen vetoomus: Pysäyttäkää 5G

Kansainvälinen vetoomus: Pysäyttäkää 5G välittömästi maassa ja avaruudessa

Maailmanlaajuinen vetoomus Yhdistyneille kansakunnille (YK), Maailman terveysjärjestölle (WHO), Euroopan unionille (EU), Euroopan neuvostolle ja kaikkien kansakuntien hallituksille: 5G:tä ei pidä ottaa käyttöön maassa eikä avaruudessa.

Me allekirjoittaneet tutkijat, lääkärit, ympäristöjärjestöt ja tavalliset kansalaiset ( ) maasta vaadimme teiltä kiireellisiä toimia, jottei langatonta 5G (5. sukupolven)-verkkoa eikä avaruussatelliittien 5G-järjestelmää oteta käyttöön. 5G lisää merkittävästi vastentahtoista altistumista mikroaaltosäteilylle jo olemassa olevien 2G-, 3G- ja 4G-matkaviestinverkkojen aiheuttaman altistumisen lisäksi. Mikroaaltosäteilyn on todettu olevan haitallista ihmisille ja ympäristölle. 5G:n käyttöönotto on sellainen ihmiskunnalla ja ympäristöllä tehtävä koe, joka voidaan kansainvälisten lakien mukaan luokitella rikokseksi.

Alkuperäinen vetoomus kaikkine hyperlinkkeineen ja lähteineen: www.5gspaceappeal.org/the-appeal

Tiivistelmä

Teleyhtiöt koko maailmassa aikovat hallitusten tuella tuoda seuraavan kahden vuoden aikana markkinoille viidennen sukupolven langattoman verkon (5G). Tämä johtaa yhteiskunnalliseen muutokseen, joka on tunnustetusti maailmanlaajuinen ja ennennäkemätön. On tulossa “älykkäitä” koteja, yrityksiä, moottoriteitä, kaupunkeja ja robottiautoja. Lähes kaikki, mitä omistamme tai ostamme, mukaan lukien jääkaapit, pesukoneet, maitotölkit, hiusharjat ja lasten vaipat, sisältävät tulevaisuudessa antenneja ja mikrosiruja ja ovat langattomassa yhteydessä internet-verkkoon. Kaikki ihmiset pääsevät välittömästi supernopeaan, viiveettömään langattoman viestinnän verkkoon kaikkialla maapallolla, jopa sademetsissä, keskellä merta ja Antarktiksella.

Yleisesti ei kuitenkaan ymmärretä, että tämä johtaa ennennäkemättömään globaaliin ympäristön muutokseen. Mikroaaltolähettimille suunniteltu sijaintitiheys on valtava. Vuoteen 2020 mennessä esineiden internet-verkkoon kuuluu arviolta miljoonia maanpäällisiä 5G- tukiasemia, 20 000 uutta avaruussatelliittia ja 200 biljoonaa verkkoon liitettyä esinettä. Muutaman vuoden päästä esineitä on jo triljoona. Kaupallinen 5G on tänä vuonna ollut jo käytössä Qatarissa, Suomessa ja Virossa, mutta hitaampana ja matalammalla taajuudella kuin tuleva 5G. Loppuvuodesta 2018 aiotaan ottaa käyttöön erittäin korkeataajuinen, millimetriaalloilla toimiva 5G.

Mikroaaltosäteilyn haitallisuudesta elämälle on olemassa valtavasti todisteita, vaikkei niitä aina tunnusteta. Yli 10 000 vertaisarviotutkimuksen mukaan sähkömagneettinen säteily on merkittävä tekijä:

  • Sairauksien ja vammojen aiheuttajana (kliinisen todistusaineisto)
  • Kasvien ja eläinten DNA:n, solujen ja elinjärjestelmien vaurioittajana (kokeellisen todistusaineisto)
  • Syynä modernin yhteiskunnan yleisimpiin sairauksiin: syöpään, sydänsairauksiin ja diabetekseen (epidemiologisen evidenssi)

Mikäli teleteollisuuden 5G-järjestelmää koskevat suunnitelmat toteutuvat, mikroaaltosäteilyn tehotiheydet kasvavat kymmeniä tai satoja kertoja nykyistä suuremmiksi eikä yksikään ihminen, eläin, lintu, hyönteinen tai kasvi missään maapallolla välty altistumasta sille ympäri vuorokauden, 365 päivänä vuodessa. Nykyiset 5G-suunnitelmat uhkaavat johtaa vakaviin ja peruuttamattomiin seurauksiin ihmisen terveydelle sekä maapallon ekosysteemien pysyviin vaurioihin.

Tämän vuoksi on välittömästi ryhdyttävä toimenpiteisiin ihmiskunnan ja ympäristön suojelemiseksi kansainvälisten sopimusten pohjalta ja etiikan sanelemana.

5G lisää valtavasti ihmisten vastentahtoista altistumista langattomalle säteilylle kaikkialla

Maanpäällinen 5G

Jotta esineiden internetin (IoT) vaatima valtava datamäärä voidaan siirtää, lopullinen 5G- teknologia käyttää mikroaaltoja, jotka puolestaan läpäisevät huonosti kiinteätä ainetta. Sen vuoksi jokaisen operaattorin pitää asentaa tukiasemia kaupunkialueille sadan metrin välein (lähdeviite 1). Aiempien sukupolvien langattomassa teknologiassa antennin kenttä on laaja, mutta 5G-tukiasemissa ja 5G- laitteissa on useita vaiheittain toimivia antenniryhmiä (2,3), ja ne yhdessä lähettävät keskittäviä, suunnattavia, laserin kaltaisia säteitä, jotka jäljittävät toisensa.

Jokainen 5G-puhelin sisältää kymmenittäin miniantenneja, jotka yhdessä suuntaavat ja tähtäävät kapean, keskittyneen radiosäteen lähimpään tukiasemaan. Yhdysvaltojen viestintäviraston (FCC) hyväksymät säännöt (4) sallivat radiosäteiden tehoksi jopa 20 wattia, kymmenkertaisesti sen, mikä on sallittua nykypuhelimille.

Jokaisessa 5G-tukiasemassa on satoja tai tuhansia antenneja, jotka lähettävät lukuisia laserin kaltaisia säteitä samanaikaisesti kaikkiin matkapuhelimiin ja päätelaitteisiin tukiasemankantoalueella. Tämä teknologia on ns. MIMO (“multiple input, multiple output”) eli useiden vastaanottavien ja lähettävien antennien teknologia. FCC:n säännöt sallivat 5G-tukiaseman radiosäteilyn tehoksi jopa 30 wattia radiotaajuusspektrin 100 MHz kohden (2) tai vastaavasti 300 wattia spektrin GHz kohden, mikä on kymmeniä tai satoja kertoja tehokkaampi kuin nykyisille tukiasemille sallittu teho.

Scroll to Top